Sagan vybojoval v kráľovskej 7. etape Okolo Kalifornie šieste miesto

17.05.2015 Celý región

Mount Baldy 17. mája (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan (Tinkoff-Saxo)obsadil v kráľovskej siedmej etape na pretekoch Okolo Kalifornie šieste miesto a len málo mu chýbalo, aby si udržal žltý dres pre lídra podujatia. Ten si napokon obliekol Julian Alaphilippe. Jazdec tímu Etixx - Quick-Step triumfoval v náročnej sobotňajšej etape, keď 129-kilometrovú trasu z Ontaria do Mount Baldy absolvoval za 3:42:13 h.

"Bola to veľmi náročná a dlhá etapa. Som však z dneška prekvapený. V záverečných kilometroch som zaútočil a pozíciu som si už udržal. Na záverečnom kilometri a pol som išiel na maximum, nebolo to síce jednoduché, ale cítil som sa dobre," uviedol spokojný víťaz, ktorý si zaknihoval prvý triumf v sezóna a piaty v kariére.

Kolumbijčan Sergio Henao (Sky) finišoval druhý s mankom 23 sekúnd, tretí prešiel s rovnakou stratou do cieľa Američan Ian Boswell (Sky). Sagan po bojovnom výkone zaostal za Alaphilippom o 47 s. Jeho krajana Martina Velitsa (Etixx - Quick-Step) klasifikovali na 92. pozícii.

V priebežnom poradí za lídrom Alaphilippom figuruje hneď Sagan, pričom Francúz vedie o dve sekundy. "Dnes to bola náročná etapa, snažil som sa byť vpredu, stratil som dosť veľa sekúnd, ale uvidíme, čo sa bude dať spraviť v ďalšej etape. Stále som blízko k víťazstvu, takže sa ešte pokúsim zabojovať v posledný deň," sprostredkoval pre TASR slová Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

V priebežnom poradí za lídrom Alaphilippom figuruje hneď Sagan, pričom Francúz vedie o dve sekundy.

V nedeľu čaká jazdcov záverečná ôsma etapa 10. ročníka Okolo Kalifornie, ktorá má takmer 97 kilometrov a vedie z Los Angeles do Pasadeny.

výsledky - 7. etapa: 1. Julian Alaphilippe (Fr./Etixx - Quick-Step) 3:42:13 h, 2. Sergio Henao (Kol./Sky) +23, 3. Ian Boswell (USA/Sky), 4. Joseph Lloyd Dombrowski (USA/Cannondale-Garmin) +36, 5. Riccardo Zoidl (Rak./Trek Factory Racing) +45, 6. Peter SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo) +47...92. Martin VELITS (SR/Etixx - Quick-Step) +21:08

poradie po 7. etape: 1. Alaphilippe 25:58:21 h, 2. SAGAN +2, 3. Henao +33, 4. Dombrowski +1:10, 5. Robert Gesink (Hol./LottoNL-Jumbo) +1:11, 6. Haimar Zubeldia Aguirre (Šp./Trek Factory Racing) +1:12...114. M. VELITS +54:10
 

Vyberte región